Weird Princess

ABOUT ENTRY LINKS FACEBOOK
chickenpox
Thursday, 6 March 2014 • 01:37 • 1 comments


6 March 2014.
hallooooooooooooooooooo assalamualaikum! woahhh sandinya juga kan kalau suda terkena virus ayam a.k.a chicken pox ni. masuk harini suda 3 hari aku cuti sakit. sakit apa? chicken pox sama tonsel. seriously sakit tonsel ni perit betul kalau bangun pagi-pagi. mau telan air liur rasa mcm telan batu! payah dia mau telan. terpaksa dengan slowly mowly pergi dapur ambil air suam then minum. lega sikit tapi perittttt tu still ada T.T 

ya allah kalau ingat balik peristiwa tadi pagi mmg mau pengsan! kering betul tekak. kalau mau makan atau apa-apa mesti kunyah dulu pelan-pelan slow-slow lepastu telan. tapi still sakit jugaa! lepas aku search d google, and tanya pendapat2 manusia di fb, ramai yg suruh makan aiskrim supaya tekak lega. so lepas balik ja dari klinik dgn dad, direct beli aiskrim. 1 aiskrim batang, 1 aiskrim scoop. huuu direct rindu aiskrim koperasi sekolah yg sedap! :(

time makan aiskrim seriouslyyy legaaaa berabis. tapi nda lama. sekejap jaa :( haihhh. hope tekak ni cepat sembuh walaupun buat masa skrg blum buat apa-apa rawatan lgi. ada yg suruh minum air asam jawa, limau nipis campur madu, air suam banyak-2, and aiskrim yg mcm aku cakap tadi. 

ok chicken poxxxxxxxxxxxxxxx! pleazzz beee naisss tooo meeeee T.T huarhhhh. seksanyaaa nda dpat tidur kalau malam. skrg cuma bergantung sama ubat krim calamine ja yg doktor bagi. itupun benda alah tu mau habis sudah sbb banyak kali sapu dkt badan supaya hilang hilang gatal. alhamdulillah nasib berkesan juga. 
kalau part tidur tu memang pandai meletup sendiri tu chicken pox. besalah putar sana putar sini. tup tup pecah tanpa disedari. dann gatal. tangan ni pun mengada betul mau picit chicken pox yg kecil2 tu. 

pantang larang makan ni yg terukkkk gila. sudahla aku jenis kuat mamam! ayam, seafood, kicap, telur, makanan bergoreng semua x boleh sapu! haiyerrr. tpaksa mummy yg tersayanggg ni tolong masakkan bubur utk anak dia yg sorang ni :') tu pun makan bubur dengan sayur ntah apa tu ja. biasanya makan bubur dgn ayam and kicap. nda pun bubur mcD. nyum nyum! haih tengokkk lapar sudah balik :(

ok lahhhhh off dulu. hope cepat sembuh :) nda tahan suda begini hari-hari. dorang kawan semua ada aktiviti cheerleader next week sebagaii penyokong MSSM peringkat selatan. jelesssss boooohhhh. kalau next week sembuh suda, insyallah dgn gagahnya seorang gadis ini pergi ke sekolah dgn muka happy. yuhu haha! bye! 



PASTFUTURE
MY WORDS;
Assalamualaikum. im teen. Nurul Ain Syazwani name given. KK/Kota kinabalu tercinta. please be nice here. respect me, and do respect my country too. thanks xoxo.

GIVE ME YOUR WORDS;


OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • married.
  • SCHOOL
  • Macam comel je.
  • throwback# sambutan hari malaysia.
  • nikon
  • Short Girl
  • Update syg update..
  • blogskins tutorial : CCTV
  • rinduu serindu rindunyeee
  • ketandusan