Weird Princess

ABOUT ENTRY LINKS FACEBOOK
#PRAY FOR MH370
Sunday, 9 March 2014 • 18:04 • 0 comments

                                  LETS PRAY FOR EVERYONE ON BOARD ._. 



semoga kapal boeing MAS MH370 cepat dan dapat dijumpai dengan segera. jika dilaut timbulkanlah, jika di darat turunkanlah, dan jika di darat tunjukkanlah ya Allah yg maha mengasihani. semoga para penumpang di dalam kapal tuuuu dijaga dengan baik dan berada dlm keadaan yg normal. Amin ya rabbal alamin..


GA MAC 2014 by EMAS PUTIH
Thursday, 6 March 2014 • 19:55 • 6 comments


Sila tekan banner di atas jika nak join.




#bismillah. mencuba nasib harap-harap dpt lah budak sakit ni merasa hehe. amin.. ^_^ jom join ramai-ramai! :D 






chickenpox
• 01:37 • 1 comments


6 March 2014.
hallooooooooooooooooooo assalamualaikum! woahhh sandinya juga kan kalau suda terkena virus ayam a.k.a chicken pox ni. masuk harini suda 3 hari aku cuti sakit. sakit apa? chicken pox sama tonsel. seriously sakit tonsel ni perit betul kalau bangun pagi-pagi. mau telan air liur rasa mcm telan batu! payah dia mau telan. terpaksa dengan slowly mowly pergi dapur ambil air suam then minum. lega sikit tapi perittttt tu still ada T.T 

ya allah kalau ingat balik peristiwa tadi pagi mmg mau pengsan! kering betul tekak. kalau mau makan atau apa-apa mesti kunyah dulu pelan-pelan slow-slow lepastu telan. tapi still sakit jugaa! lepas aku search d google, and tanya pendapat2 manusia di fb, ramai yg suruh makan aiskrim supaya tekak lega. so lepas balik ja dari klinik dgn dad, direct beli aiskrim. 1 aiskrim batang, 1 aiskrim scoop. huuu direct rindu aiskrim koperasi sekolah yg sedap! :(

time makan aiskrim seriouslyyy legaaaa berabis. tapi nda lama. sekejap jaa :( haihhh. hope tekak ni cepat sembuh walaupun buat masa skrg blum buat apa-apa rawatan lgi. ada yg suruh minum air asam jawa, limau nipis campur madu, air suam banyak-2, and aiskrim yg mcm aku cakap tadi. 

ok chicken poxxxxxxxxxxxxxxx! pleazzz beee naisss tooo meeeee T.T huarhhhh. seksanyaaa nda dpat tidur kalau malam. skrg cuma bergantung sama ubat krim calamine ja yg doktor bagi. itupun benda alah tu mau habis sudah sbb banyak kali sapu dkt badan supaya hilang hilang gatal. alhamdulillah nasib berkesan juga. 
kalau part tidur tu memang pandai meletup sendiri tu chicken pox. besalah putar sana putar sini. tup tup pecah tanpa disedari. dann gatal. tangan ni pun mengada betul mau picit chicken pox yg kecil2 tu. 

pantang larang makan ni yg terukkkk gila. sudahla aku jenis kuat mamam! ayam, seafood, kicap, telur, makanan bergoreng semua x boleh sapu! haiyerrr. tpaksa mummy yg tersayanggg ni tolong masakkan bubur utk anak dia yg sorang ni :') tu pun makan bubur dengan sayur ntah apa tu ja. biasanya makan bubur dgn ayam and kicap. nda pun bubur mcD. nyum nyum! haih tengokkk lapar sudah balik :(

ok lahhhhh off dulu. hope cepat sembuh :) nda tahan suda begini hari-hari. dorang kawan semua ada aktiviti cheerleader next week sebagaii penyokong MSSM peringkat selatan. jelesssss boooohhhh. kalau next week sembuh suda, insyallah dgn gagahnya seorang gadis ini pergi ke sekolah dgn muka happy. yuhu haha! bye! 


married.
Wednesday, 19 February 2014 • 16:34 • 0 comments


assalamualaikum. married? huh? siapa kawin? ek elehhh, aku la kawin. haha *gatal >c< okay lupakan ja apa yg aku cakap tadi. hehe actually, my lovely aunt yg kawin sabtu ni. and i was like LOL happy gila. lama suda teda event besar-besaran di ruma nenek ni. hoho. and paling happy part PAWAI/PENGAPIT. hush! aku jadi pengapit? haha sudala badan kecik. pendek-pendek lagi atas pelamin nanti. seriously, first time jadi pengapit ni woii. selama ni, jadi tukang bagi gift, bunga etc ja dkt tepi pelamin tu haaaa. biasalah dulu kan, budak-budak masi. tau bagi gift jerrrr. part-part kipas orang tu belum lagi pernah.

semenjak meningkat remaja *lah sangat* ni banyak benda baru. masa budak-budak a.k.a kids tu ada la cuba benda baru cuma semuanya kanak-kanak punya eksperimen. ok baru tadi search pasal mau jadi pengapit. debar woi debar. nda kalah debar dia dengan si pengantin ni haaaa >.< mana lagi mau lap-lap muka pengantin nanti, mau kipas-kipas dia lagi. kalau aku panas, aku kipas diri sendiri apa salahnya. huahuahua. asyik kipas pengantin 24jam. aku siapaa mau kasi manja manja. aiseh haha. walaupun cuma berdiri di tepi pengantin tu, muka kita tetap juga masuk album orangg yg berpuluh-puluhan ambil gambar masa pengantin tengah berarak, bersanding, berinai. mesti la namau muka nampak TUT dalam gambar kan. malu kite dibuatnyaa nanti. 

aku ni pantang nampak muka aku d camera orang nampak bida, laju-laju aku suruh delete. ni kan lagi gambar orang yg ramai-ramai. nanti tiba-tiba aku tengah syok lap hidung yg panas berpeluh tu sudah kena capture! erkkk! bidaaaa nya-_-

k laaa till then-.- haha bye! doakan aku jadi pengapit yang berjaya k. hahahaaha sayonara!~ 

SCHOOL
Monday, 3 February 2014 • 19:01 • 0 comments

Assalamualaikum. weeee, lamanya nda update entry :'3 buzy buzy buzy and toooo buzy. well, skrg masa utk sekolah. And suda masuk bulan ke2 persekolahan. nothingg special but yang best part kumpul with bestie bestie yg comel comel:3 Wooots. Actually, aku ni mau jadi pengawas utk sesi petang. see? PENGAWAS. tapi tapi tapi, aku ndatau la apa masalah aku sampai aku ragu ragu mau daftar kan diri jadi pengawas even last year pun aku jadi pengawas form1. but lepas pindah ke mrsm, and pindahhh smkk balik aku stop suda jadi pengawas :'3 murid baru keno d smkk, lepas pindah satu bulan. aiyoooo. mum yg tersayangg, menyuruh jadi pengawas. aku mau sekurangkurangnya 1 jawatan :) but so far, nothing hahahaha hampaa -_____-

bulan 1 tuuuu aku dapat banyak experience baru. apa apa apa? ee rahsiaaa k rahsiaa ;p hehe aku belajar jaga hati orangg, belajar tolak cinta org hahahahaha. and sometimes bljr sakit hati. why? psl anak uncle ong -_- hahaha siapa kaaaa dia? zz rahsia lg xD 

oh baaaa k laa off to schoooool<3 daa^^ semoga ketemu lagi. ceh ahaha.



Macam comel je.
Tuesday, 12 November 2013 • 23:36 • 0 comments

Assalamualaikum.
Wednesday, 13/11/2013.

Halloooo guys. hari ni hari penat sedunia -_- haha mana nda. satu hari duduk di rumah jagaaaa my lil br0ther. bangun pagi, gosok gigi, cuci muka dan mandi :D masak nasi, masak utk breakfast+lunch. kemas rumahhhhhh kemas bilik. uh tired! belum lagi masuk part TERIAK. sakit mcm mau mampus lewl aku teriak teriak supaya adik aku berhenti main luar, berhenti bergaduh -_- cuci piring lagi? satu hari ni 10kali aku cuci piring akibat adik beradik aku yg tidak pandai berjimat menggunakan piring, cawan, sudu -..- HAHA. hmm agak skema yer ayat aku di atas.

K today masuk minggu ke empat budak menengah cuti. kakak kakak abang abang batch 95 ambil spm lah :) goodluck. * terlambat wish. hehe. ekceli aku tak tauuuu nak update apa kat blog aku ni.dah berhabuk dah. lame dah tak bukak. cian diew....  *baldi please? trip semenanjung lagi ah. haha. k fine. yaaaaaaaaaaaa akhir-akhir ni aku selalu begaduh dgn someone ni. bukan begaduh tumbuk, tendang or others. tapi gaduh mulut + gaduh type. haha. -_- gaduh type ni kalau di fb memang famous amous lah :D cakap ja lebih tapi kalau jumpa? kecuttttttttttttttt ><

aku pun ndatau kenapa kami begaduh. mcm budak-budak ja. benda kecil begitu boleh jadi besar sampai begaduh frust menonggeng -_- aihhhh. pelik btl la. sensetif kali dia tu. biarlah dia. k bai. hujan suda turun. mandi hujan dulooooo. BYE!



throwback# sambutan hari malaysia.
Monday, 16 September 2013 • 20:04 • 0 comments
17/09/2013,

Hollalalalala :D hai. Assalamualaikum. Termasuk kemarin, dua hari berturut-turut sudah pergi Prince Phillip Park di tanjung aru. Haha. Over kan? Yang first day pergi sana tu sbb mau tengok raptai sama jalan-jalan dii sekitar-sekitar tanjung aru tu. And guess what? Fuhh punya la tekejut nampak gerai-gerai sama perubahan di tanjung aru tu :O dulu penuh dengan hutan and now? meriahhhhhh (Y) banyak orang jual-jual di kawasan tu. 
Lekor, jagung, Nasi ayam, Dim sum, kuih, juice, goreng pisang andd semua lah kena jual dkt sana xD hahaha. aku mmg raja makanan. tapi time tu aku on diet kan, so terpaksa lah control. aku beli benda yang nda brp heavy and a cup of avocado juice. Wuuuuu sedap bha. Kena-kena lagi time minum tu, angin pantai tiup-tiup. Nyaman berrrrrrrrr :) Haha.

Lepas makan, aku smaa aunty aku round-round sekitar gerai tu. And tejumpa satu gerai ni yang buat nama di atas keychain. Awww i like it<3 HAHAHA -_- aku buat keychain nama aku and tarikh bday aku dkt keychain love tu. Hmm, lepas tuuuuuu aku try bawa aunty aku pergi sekitar stage persembahan tu. Ada shila amzah, Nd Lala, Azlan MUH, Hafiz sama Jaclyn victor buat latihan. Eeee xD comel bha si hafiz sama shila amzah. nd lala pun masi macho :p Hahahaha. azlan, handsome. and jaclyn? hm idk. HAHAHA.

Ok done first day di sana. Now, hari keduaa. Jalan dari rumah jam 12.20 and sampai sana punyaaaaaaaaaaaaaaa jammed. -_________- sampai sana ja, trus cari parking. perh punyaa jauh. lepas dapat parking, drct pegi pameran rumah etnik. Lepas tu, pegi cari mknn utk lunch and duduk makan. Tiba-tiba angin kencang ah. Kuat betul angin. Habis gerai-gerai yg menjual tu sengsara. Kesian. lagi-2 yang jual makanan. Habis mknn dorg kena pasir. HAHA :( 

Lepas makan, trus cari tempat duduk di satu khemah besar tu. Duduk sana sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lah petang and malam -.- time duduk d khemah tu, org depan semua berdiri-berdiri. lepastu semua pakai payung sbb hujan mula turun. so kami yg duduk di khemah tu dpt nampak apa lah? nampak pantat sama kepala durg ja sbb berdiri. lepastu nampak piring astro *payung*. Duiiiii nah -_- teda mood trus mau tunggu konsert. Trus pulang rumah, lebih kurang jam 8.30 malam. Pulang rumah trus mandi, and tinguk konsert dari tv ja. hahahaha lagi puas ;) nampak dekat-dekat. Kbai. gtg :) mau pegi skolah dulu. Bye Assalamualaikum <3


PAST
MY WORDS;
Assalamualaikum. im teen. Nurul Ain Syazwani name given. KK/Kota kinabalu tercinta. please be nice here. respect me, and do respect my country too. thanks xoxo.

GIVE ME YOUR WORDS;


OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • #PRAY FOR MH370
  • GA MAC 2014 by EMAS PUTIH
  • chickenpox
  • married.
  • SCHOOL
  • Macam comel je.
  • throwback# sambutan hari malaysia.
  • nikon
  • Short Girl
  • Update syg update..